Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня

Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня

Тепла погода по-літньому встановиться в Україні

Цього тижня в Україні очікується тепла погода з комфортними температурами. Більшість країни буде насолоджуватися сухою сонячною погодою без опадів, повідомляє синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха. Однак, на Закарпатті та Прикарпатті очікуються локальні короткочасні дощі та грози, спричинені циклоном над Центральною Європою. Також невеликі дощі можливі на північному сході країни, а на півдні опади розповсюдяться в п'ятницю. Однак, синоптик запевняє, що ці дощі будуть недовгими та проходитимуть місцями. Температура повітря невелико варіюватиметься, вночі буде +9+14, а вдень +22+28. Температура трохи нижча буде на Карпатах та на морському узбережжі - не вище +24.

Тепло без опадів на вихідних

На вихідних, з 25 травня, в Україні очікується переважно безопадна погода, хоча у південному заході та заході країни можуть бути короткочасні дощі з грозами. Нічні температури будуть +11+17, а вдень повітря прогріється до +27. Синоптик зауважує, що на початку нового тижня на заході та півдні країни можливі періодичні дощі.

Дефіцит опадів і пожежна небезпека

Спекотна та безопадна погода спричинила дефіцит опадів, що наразі турбує аграріїв та призводить до нестачі вологи в ґрунті. Також, у країні залишається високий рівень пожежної небезпеки.

Погода у Києві

У Києві та деяких інших областях метеорологічне літо уже настало, середньодобова температура перевищила +15. Протягом наступних днів в столиці очікується суха сонячна погода, хоча в п'ятницю можливий невеликий короткочасний дощ із грозою. Температура повітря вночі буде +12+16, а вдень +25+27.

Читайте також: