В ЄС не поспішають накладати санкції на постачальника сировини для російської зброї – ЗМІ

Санкції на постачальника сировини для російської зброї
Санкції на постачальника сировини для російської зброї

Російський мільярдер Володимир Лісін, який має успішні заводи та елітне житло в Європі і може вільно переміщатися по світу, є одним з основних постачальників сталі для російського ВПК.

Він фінансує війну в Україні та підтримує путінську партію "Єдиная Россия", повідомляє видання Trap Aggressor у матеріалі, із якого розпочинається серія статей про товаришів Путіна.

"Компанія Лісіна "Новолипецкий металургический комбинат", за даними Disclose, володіє шахтами та металургійними заводами по всій Росії та промисловими заводами в Європі, зокрема, у Франції та Бельгії.

Таким чином, Лісін може спокійно подорожувати по світу на своєму приватному літаку, за винятком Австралії, де на нього наклали санкції. Він також може вільно користуватися своїм замком і маєтком в Шотландії, а також двома своїми маєтками на Французькій Рів'єрі."

Зазначається, що Володимир Лісін є власником великих російських підприємств, таких як "Новолипецкий металургийный комбинат" (НЛМК, одне з найбільших підприємств чорної металургії в РФ), "Первая грузовая компания" (один з лідерів у залізничних перевезеннях в РФ), "Первая портовая компания" та інших. Крім того, він володіє активами однієї з найбільших судноплавних компаній в РФ - "Волжское пароходство".

У 2024 році статки Лісіна, за оцінкою російського Forbes, становили 26,6 млрд доларів США, і він також займав третє місце в глобальному рейтингу Forbes серед 20 найбагатших російських бізнесменів.

Джерело: ZN.UA

Читайте також