Найбагатший олігарх Росії допомагає Путіну виробляти системи вибухіки та артилерії – "Схеми"

Бізнес російського олігарха Володимира Лісіна, який оминув санкції Заходу, співпрацює з військово-промисловим комплексом і в'язницями Російської Федерації.

Виробник сталі "НЛМК" Лісіна після повномасштабної російської агресії в Україеі продовжив виконувати держзамовлення для пенітенціарної служби і заводу, що випускає радіолокаційні системи управління артилерією військово-морського флоту РФ. Про це повідомили "Схеми: корупціях в деталях".

Цього і минулого року компанія російського олігарха щонайменше вісім разів перемагала у тендерах на постачання сталі для державних органів РФ. Сім із них на постачання анізотропної і нізотропної сталі для колонії у Костромській області.

Також поставили ізотопну сталь для заводу "Изумруд" у Владивостоці, який працює у військово-оборонному комплексі РФ.

Завод розробляє системи управління артилерією, двигуни для безпілотників і системи скидання вибухівки з безпілотників.

На початку цього року завод показував представнику президента РФ Володимира Путіна малогабаритну систему управління штатною артилерійською зброєю калібрів 5,45-12,7 "по боротьбі з малогабаритними безпілотниками", двигун для великих БПЛА та "універсальну систему для скидання вибухівки, яка монтується безпосередньо на квадрокоптери".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У лютому 2023 року "Изумруд" потрапив під санкції Великої Британії, а в квітні України.

Володимир Лісін найбагатший росіянин за версією Forbes у 2022 році році і третій у списку найбагатших у 2023 році.

Статки Лісіна за рік війни зросли з $18,4 млрд до $22 мрд. Його обігнали Андрій Мельниченко ($25 млрд) і Володимир Потанін ($23,7 млрд).

Група "НЛМК" це металургійна "імперія" Лісіна. Розшифровується як "Новолипецький металургійний комбінат".

Раніше журналісти повідомляли, що корпорація Лісіна "НЛМК" з 2014 року постачала сталь підприємствам-розробникам російської ядерної зброї.

Лісін досі уникає санкцій США, Великої Британії і Європейського Союзу. У його металургійній "імперії" є дочірні компанії в Європі та США. На території США працюють три компанії в Індіані і Пенсильванії.