Стало відомо, хто стоїть за атакою на один із найбільших металургійних комбінатів РФ

Українські спецслужби атакували важливий російський металургійний комбінат

Служба безпеки та Головне управління розвідки Міністерства оборони України організували атаку на Новолипецький металургійний комбінат, який виконує державні замовлення для Росії. За даними джерел, цей комбінат постачає сировину для виробництва ракет та іншої зброї. Тому для України це була законна ціль.

«Це один із найбільших металургійних комбінатів Росії. Він працює на військово-промисловий комплекс РФ і виконує велику кількість державних замовлень. Сировина з цього підприємства йде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо. Тому для України це законна ціль», – зазначає джерело.

Після атаки на комбінат сталася масштабна пожежа, і всіх працівників евакуювали.

Спецслужби СБУ та ГУР повідомили, що безпілотники напали на установки, які відповідають за охолодження газу. Пошкодження цих об'єктів спричинить довготривале припинення виробництва на комбінаті.

Власником атакованого комбінату є російський олігарх Володимир Лісін, який є наближеним до російського президента Путіна. Комбінат також виробляв сировину для російських компаній, що займаються ядерною зброєю та ракетами.

Подібні пожежі в Росії

В останні дні в Росії сталося кілька масштабних пожеж. У Липецьку загорівся Новолипецький металургійний комбінат, а в Новосибірську горів склад. Раніше також спалахнула пожежа на промисловому підприємстві в Іжевську.