В ISW пояснили, чому Кремль звинувачує українських військових і посадовців країн НАТО у злочинах

В ISW пояснили, чому Кремль звинувачує українських військових і посадовців країн НАТО у злочинах

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що Росія звинувачує українських військовослужбовців і посадовців у вчиненні злочинів, намагаючись запровадити своє законодавство поза межами своєї країни і натякаючи на те, що Україна не повинна існувати як незалежна держава.

Учені зазначили, що Міністерство внутрішніх справ Росії 18 червня заочно оголосило розшук колишнього заступника міністра оборони України Петра Мехеда та колишнього заступника начальника Генштабу України Віктора Бокія, звинувативши їх у військових злочинах.

Також Слідчий комітет Росії прийняв рішення про заочне затримання українського командира, якого обвинувачують у збитті російського літака в рамках війни між двома державами.

Раніше російське МВС оголосило розшук кількох чиновників з країн-членів НАТО на західному фланзі за порушення російських законів, навіть коли вони перебували у своїх країнах, де російське право не діє.

Також російська влада оголосила розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ України Олександра Павлюка і колишнього президента України Петра Порошенка, навіть коли вони перебували за межами Росії.

Аналітики ISW вважають, що ці дії є частиною зусиль Росії спрямувати агресію проти країн-членів НАТО та дискредитувати їх у світі. Вони також заявляють, що переслідування українських військових та політиків, які беруть участь у законній оборонній війні, свідчить про те, що Росія вважає, що України не існує і не повинна існувати як незалежна держава.

Джерело: Українська правда

Читайте також: