Удар по слабких місцях: британські експерти показали, як Захід може підірвати військову міць Росії

Британські експерти демонструють слабкі місця Росії
Британські експерти демонструють слабкі місця Росії

Експерти британського RUSI (The Royal United Services Institute) запропонували нову методологію з ослаблення збройних сил РФ. Доктор Джек Уотлінг і Гері Сомервіль опублікували доповідь 26 червня 2024 року, в якій вони запропонували обмеження російського оборонно-промислового комплексу.

За словами експертів, незважаючи на санкції та боротьбу з обходом обмежень, Росія продовжує отримувати доступ до необхідних компонентів з-за кордону і збільшує виробництво основного зброї.

У доповіді автори наводять три причини неефективності попередніх спроб: дії урядів були реактивними, а не проактивними, що призводило до постійного відставання; робота велася на занадто високому рівні секретності, що ускладнювало обмін даними між правоохоронними органами та приватним сектором; чиновники та політики встановлювали нереалістичні очікування щодо вимірювання ефективності заходів.

Для вирішення цих проблем експерти пропонують створити коаліцію держав та сформувати центр аналізу розвідувальних даних. Його завданням буде формування загальної карти російської оборонної промисловості на основі відкритої та розсекреченої інформації.

Запропонована методологія передбачає виявлення ключових типів російського озброєння та аналізування кожного етапу їх виробництва та поставок. Основні категорії для впливу включають людей, обладнання, компоненти та матеріали, а також допоміжні засоби.

За думкою авторів, такий підхід допоможе створити перешкоди, дефіцит і втрату ключових спроможностей в російському оборонному виробництві.

Читайте також