В ISW показали, що зараз відбувається на фронті: карти боїв

На фронті на Донбасі росіянам вдалося дещо просунутися в Бахмуті Донецької області.

Водночас Збройні сили України точно уражають позиції ворога у тилу окупантів, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Луганський напрямок також залишається складним: російські війська зосереджують основні зусилля на наступі в районі Лиману.

Захоплення решти Луганської області та продовження наступальних дій у східній частині Харківської та північної частини Донецької областей залишається головною метою Російської Федерації на фронті. Окупанти здійснили обмежені наземні атаки на лінії Куп'янськ Сватове Кремінна. Ворог використовує класичну армійську тактику із значною кількістю бронетехніки на лінії Куп'янськ Лиман.

Донецький напрямок є епіцентром бойових дій. Армія РФ продовжує наступати у Бахмуті та на околицях міста. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 та 29 березня, свідчать про просування російських військ у південній та південно-західній частинах Бахмута.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бойовики приватної військової компанії "Вагнер" просунулися далі у південній частині Бахмута та посилюють наступ у самому місті, оскільки звичайні російські сили зміцнили позиції РФ на півночі та півдні для захисту від потенційних українських контратак.

На півдні ЗСУ продовжують завдавати ударів по російським позиціям. Росіяни на цій ділянці фронту обороняються. На відео з геолокацією, опублікованому 28 березня, видно, як українські війська завдають ударів по російських позиціях біля Олешок на східному березі Херсонщини. РосЗМІ пишуть, що російська протиповітряна оборона збила український безпілотник над окупованим Сімферополем у Криму 29 березня.

Тим часом Запорізьку атомну електростанцію вдруге відвідав генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі. Він провів кілька годин на ЗАЕС та спостерігав, як змінилася ситуація на станції з моменту його першого візиту. Також глава МАГАТЕ поспілкувався з інженерами-ядерниками на станції. Гроссі заявив, що військова активність у регіоні посилюється й закликав дотримуватися всіх можливих заходів задля захисту ЗАЕС.

Бойовики приватної військової компанії "Вагнер" просунулися ще на 5% території Бахмута на фронті на Донеччині. Росіяни вже займають близько 65% міста.

Рік тому в Бахмуті на Донеччині вирувало життя. Зараз місто фактично перетворили на руїни. Від серпня минулого року Збройні сили України мужньо тримають оборону, не даючи російським загарбникам окупувати Бахмут. Військовослужбовці з 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" показали, який вигляд місто зараз має з висоти пташиного польоту.