В ISW проаналізували масовану атаку дронами по Росії

Масована атака дронами в Росії
Масована атака дронами в Росії

Українські безпілотники здійснили найбільшу атаку на Росію

Інститут вивчення війни повідомив, що українські військові нанесли низку ударів безпілотниками на території Російської Федерації. Протягом ночі з 31 серпня на 1 вересня було атаковано 16 областей Росії.

За даними Міноборони Росії, 158 українських безпілотників були знищені російськими ракетами зенітної оборони. Було атаковано Курську, Брянську, Воронезьку, Бєлгородську, Москву та область, Рязанську, Калузьку, Липецьку, Тульську, Тамбовську, Смоленську, Орловську, Тверську та Івановську області.

В результаті атаки два українські безпілотники були збиті поблизу Московського нафтопереробного заводу в Капотні, що призвело до пожежі та пошкоджень технічного приміщення. Також заявили про пожежі в Конаковському районі Тверської області та Таруському районі Калузької області.

Дані від NASA FIRMS свідчать про теплові аномалії на Новолипецькому металургійному комбінаті у Липецькій області, військовому об'єкті частини 106-ї повітряно-десантної дивізії у Тульській області, двох цементних заводах у Воскресенську та Коломні Московської області, а також на цементному заводі в Ферзіково Калузької області.

Звіт ISW вказує, що тільки дані FIRMS з Тульської області відрізняються від нормальної промислової діяльності.

Читайте також