В одній з найдавніших церков світу пролунав вибух, там ховалися люди

В одній з найдавніших церков світу пролунав вибух, там ховалися люди

Ввечері 19 жовтня відбувся потужний вибух у будівлі грецької православної церкви святого Порфирія в Секторі Гази.

За даними Daily Mail, під час вибуху в церкві знаходилися люди. В той час там перебувало кілька десятків палестинських сімей.

Церква святого Порфирія, побудована у XII столітті, постраждала від удару. Внаслідок вибуху загинули люди, які притулилися в цій грецькій православній церкві. За попередніми даними, загинули дві жінки, а багато людей отримали поранення. Десятки осіб опинилися під завалами.

В кампусі церкви знаходилося від 500 до 1000 людей, з них близько 80 знаходилися в будівлі церковної ради, де стався вибух. Крім того, десятки людей перебували в актовій залі церкви, яка також зазнала пошкоджень.

Терористична організація ХАМАС заявила, що цей вибух був замовлений Ізраїлем, але цю інформацію поки не було підтверджено.

Вже на минулому тижні повідомлялося про те, що церква святого Порфирія зазнала бомбардування, але виявилося, що руйнування стосувались лише будинку-причту біля храму. Тепер же інформується про руйнування самої будівлі церкви. Ця церква вважається однією з найдавніших у світі, її збудували хрестоносці в 1160 році.

Церква пережила падіння Єрусалимського королівства, епоху Османської імперії і дві світові війни.

Читайте також: