В РФ анонсували зміну ядерної доктрини

Зображено фото російського ядерного командира
Зображено фото російського ядерного командира

Росія змінить свою ядерну доктрину на основі аналізу останніх конфліктів і дій Заходу у зв'язку з війною РФ проти України, заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков.

За словами Рябкова, робота зі зміною ядерної доктрини знаходиться в просунутій стадії і пов'язана з аналізом конфліктів останніх років та ескалаційним курсом Заходу у відношенні до Росії і України.

"Час завершення цієї роботи – питання досить непросте, з урахуванням того, що йдеться про найважливіші аспекти забезпечення нашої національної безпеки", – зазначив Рябков.

Володимир Путін раніше заявляв, що російська ядерна доктрина є живим інструментом, до якого можна вносити зміни. Проте, Москва вважає, що до ядерного протистояння не досягне.

Рябков раніше зазначав, що дії Заходу ставлять питання про адаптацію ядерної доктрини Росії. Москва постійно аналізує, наскільки її стратегії в сфері ядерного стримування відповідають сучасним викликам та загрозам.

Згідно з "Основами держполітики РФ у сфері ядерного стримування від 2020 року", застосування ядерної зброї Росією можливе в разі нападу противника з використанням зброї масового ураження, отримання достовірної інформації про ракетний удар, впливу на об'єкти, необхідні для дієвості ядерних сил, а також у разі агресії проти Росії з використанням звичайної зброї, коли загрожує саме існування держави.

Джерело: Європейська правда

Читайте також