В Україні рекордно зросла кількість ДТП: у чому причина

Зростання кількості аварій через керування у нетверезому стані

Кількість дорожньо-транспортних пригод через керування транспортним засобом у нетверезому стані зростає в Україні. За даними першого заступника начальника департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького, минулого року сталося антирекордне число таких випадків, а за чотири місяці поточного року статистика знову підтверджує цю тенденцію.

ДТП у Києві

"На жаль, торік у нас був антирекорд... 151 тисяча матеріалів щодо зафіксованих фактів керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Вже за чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику – вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння. Це одне із найсерйозніших порушень адмінкодексу... Відповідальність серйозна. Суди ухвалюють рішення і про позбавлення права керування, і про стягнення високих штрафів", - розповів Білошицький.

Білошицький вказав, що цього року фіксується більше випадків керування автомобілем у нетверезому стані, ніж за той самий період минулого року.

"Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це (причини почастішання випадків водіння у нетверезому стані, - ред.). І ситуація в цілому (в країні), і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль" з боку поліції за цим видом правопорушення.

Зазначається, що також розглядається питання законодавчого регулювання роботи пунктів тверезості, де автомобілі можуть перевіряти на сп'яніння.

Раніше було повідомлено, що з 1 травня в Україні набрав чинності зміни до правил дорожнього руху.