В Україні збудують сервісний центр із ремонту безпілотників Bayraktar

Українське Міністерство оборони й турецька компанія Baykar Makina домовилися про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту й обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Цей крок суттєво посилить співпрацю Києва та Анкари в оборонній сфері та стане вагомим внеском у посилення українських оборонних спроможностей і наблизить перемогу України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Угода про створення сервісного центру для турецьких безпілотників була укладена в розвиток міжурядової угоди України й Туреччини про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набула чинності в січні цього року.

Державний секретар українського оборонного відомства Костянтин Ващенко зазначив, що центр із ремонту й обслуговування безпілотників Baykar буде створений "найближчим часом".

В Україні розпочалось будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Очікується, що на значній частині моделей, які вироблятимуться на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин.

Очікується, що на значній частині моделей, які вироблятимуться на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас і може бути використане для цих літальних апаратів.

Очікується, що завод відкриють 2025 року. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить $95,5 млн в Україні.