В Україні знову почнуть вимикати світло найближчими місяцями, — голова "Укренерго"

Україна планує введення графіків відключення електроенергії для промислових споживачів

Укренерго повідомив про плани запровадити графіки відключення електроенергії для промислових споживачів в умовах дефіциту в енергосистемі. Ремонтні кампанії на електростанціях навесні та влітку змушують організувати таку систему.

Голова компанії Володимир Кудрицький підтвердив цю інформацію в ефірі національного телеканалу. За його словами, російські атаки призвели до руйнування генерації енергії в Україні, що вимагає проведення ремонтних робіт на електростанціях, включаючи атомні.

За час проведення ремонтних робіт навесні та влітку виникатиме дефіцит електроенергії.

Для покриття дефіциту планується імпортування електроенергії з Європи та залучення аварійної допомоги з сусідніх країн. Також можуть бути введені графіки обмеження споживання для промисловості.

У разі недостатності імпорту та допомоги, буде використано обмеження споживання енергії для промислових споживачів.

Населенню відключення електроенергії не загрожує, за винятком Харкова, де є особлива ситуація з пошкодженням енергооб'єктів. Таку інформацію надав голова компанії.

За останні місяці український енергетичний сектор зазнав великих втрат унаслідок російських атак. Втрати становлять понад 8 ГВт, але є ризик подальшого зменшення.

Введення графіків відключення світла вже оголошено для бізнесу та промисловості. Також енергосистеми Європи надають аварійну допомогу вранці та вдень.

Раніше ДТЕК оновив графіки відключення світла для Києва, а український енергетичний сектор назвав чотири умови для введення графіків відключення світла по всій країні.