В уряді розповіли про вступну кампанію-2023

Для вступу цього року на бакалаврський (магістерський для медицини) рівень вищої освіти потрібно скласти національний мультипредметний тест.

НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких обов'язкові, а третій на вибір вступника. Про це повідомило Міністерство освіти і науки.

Обов'язкові предмети українська мова і математика, на вибір історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.

З міркувань безпеки НМТ відбуватиметься протягом одного дня.

Вступники зможуть подавати до 20 заяв, але не більше п'яти заяв на місця державного та/або регіонального замовлення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Для вступу у цьому році замість результатів НМТ можна буде скористатися результатами НМТ минулого року або ЗНО 2021/2020 років.

Вступники на мистецькі і спортивні спеціальності додатково складатимуть творче чи спортивне завдання.

Усі пільги і пільгові категорії будуть збережені, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій, сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Також вступники, які зареєстровані і перебувають на тимчасово окупованій території, зможуть проходити усі етапи вступної кампанії дистанційно.

У січні міністр освіти і науки презентував модель вступу до вищих навчальних закладів України у 2023 році. Випускники, як і торік, складатимуть національний мультипредметний тест замість зовнішнього незалежного оцінювання.

Минулого місяця Верховна Рада затвердила правила і формат вступної кампанії-2023.