Ви точно бачили його у телевізорі. Ще одному поплічнику Медведчука повідомили про підозру

Ви точно бачили його у телевізорі. Ще одному поплічнику Медведчука повідомили про підозру

Служба безпеки України оголосила про підозру Максиму Гольдарбу, колишньому ведучому телеканалу Newsone, який був спільником Віктора Медведчука.

Під час початку російського вторгнення він втік з Києва та висловив публічну підтримку збройної агресії проти України. Про це повідомили на сайті СБУ.

Гольдарб розміщував пропагандистські записи на своїх власних Telegram- і YouTube-каналах. Він поширював фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та дезінформував щодо внутрішньої ситуації в нашій країні.

Крім того, спільник Медведчука поширював вигадані "інсайди" про плани кількох європейських країн "анексувати" територію на заході України.

Підпишись на наш телеграм-канал новин - INKORR

Гольдарб неодноразово брав участь у "телемостах" з російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів в тимчасово окупованому Криму і російських ток-шоу, повідомила Служба безпеки.

Фігурантові повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • колабораційна діяльність;
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Оскільки Гольдарб приховується від правосуддя, проводяться комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави, повідомила Служба безпеки.

Раніше Служба безпеки оголосила про підозру Діані Панченко, ексведучій телеканалу Newsone, яка виправдовувала російську агресію проти України.

У квітні Служба безпеки повідомила про підозру Олександру Лазарєву, який також був псевдоекспертом, зайнятим на Медведчука.

Читайте також: