Вибори у США: Данілов розповів, що задумав Путін

Український видання повідомляє, що Олексій Данілов, секретар РНБО, заявив про наміри російського диктатора Володимира Путіна втручатися у вибори президента США 2024 року. Він використовуватиме штучний інтелект для поширення дезінформації. За словами Данілова, це новий крок вперед для Росії, оскільки завдяки штучному інтелекту російські кампанії з дезінформації будуть набагато активнішими.

За його словами, Росія має спеціальні підрозділи, зайняті кожною країною, де відбуваються вибори. Російська мережа інформаторів і агентів по всьому світу настільки велика, що припинити їхнє втручання неможливо. Данілов зазначив, що Росія продовжує укладати контракти з європейськими злочинними угрупованнями, щоб підсилити своє втручання.

Згідно з дослідженнями, російські агенти щотижня розповсюджують 166 млн дезінформаційних постів про Україну на різних платформах. Росія також поширює дезінформацію щодо президента США Джо Байдена та його колег-демократів.

Експерти вважають, що це є частиною постійних зусиль Росії з метою скоротити американську військову допомогу Україні та послабити підтримку США від НАТО. Раніше адміністрація США попереджала Путіна від втручання у вибори через особисті заяви.