Вибух у Шевченківському суді: Гуменюк зробив "пояс шахіда" у камері

Обвинувачений у загибелі нацгвардійців колишній боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк два роки готував вибухівку для втечі з Київського СІЗО.

Йому невеличкими порціями передавали під виглядом ліків речовини, з яких він зробив вибухівку. Про це сказала радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Слідство припускає, що він хотів підірвати їх у приміщенні суду і втекти, використовуючи паніку. Але це йому не вдалося. Під час вибуху Гуменюк загинув.

ДБР повідомило про підозру пʼятьом правоохоронцям, внаслідок службової недбалості яких міг загинути підозрюваний.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Під час перебування у СІЗО та перевезення до суду працівники ізолятора та Нацгвардії не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі.

У камері Гуменюка виявили залишки двох вибухових речовин, зокрема гексогену. Вони ідентичні тим, що використали у Шевченківському суді.

Наразі п'ятьом правоохоронцям повідомлено про підозру. Три працівники СІЗО підозрюються у службовій недбалості. Їм загрожує позбавлення волі на термін від двох до п'яти років.

Двох нацгвардійців підозрюють у порушенні статутних правил вартової служби. Стаття передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

5 липня о 17.20 у Шевченківскому суді підорзрюваний в киданні гранати під Верховною Радою у 2015 році Ігор Гуменюк підірвав невідомий вибуховий пристрій. Попередньо встановлено, що обвинувачений, якого доставили в суд, перебував у вбиральні. Він вчинив спробу втечі з-під варти.

Обвинувачений, який влаштував вибухи в суді в Києві, загинув на місці.