Вибухи і трактори на вулицях Варшави: польські фермери протестують (фото, відео)

У Варшаві, Польща, фермери провели протест проти імпорту продовольства з України. Біля центру міста зібралися тисячі протестувальників, які заблокували дороги та вулиці. Згідно з повідомленням polsatnews.pl.

Учасники протесту виступають проти імпорту продовольства з України та політики European Green Deal, яка накладає обмеження на фермерів. Вони розфарбували Парадну площу, запалили вогнище і фаєри. Поліція втрутилася в цю ситуацію.

Блок галереї

Під час акції протестувальники несли прапори та транспаранти з написами, серед яких було гасло "Стіна для фермерів". На чолі маршу з'явилася інсталяція в формі танка, створена з тюків сіна.

В соціальних мережах з'явилися повідомлення про зіткнення з поліцією. Протести розпочалися о 11 годині за місцевим часом.

За інформацією місцевих ЗМІ, фермери вже проникли до Сейму.

Раніше було повідомлено, що польські перевізники мають намір відновити протести на кордоні з Україною в п'ятницю, 1 березня. Поки що українська сторона не отримала офіційного підтвердження цих намірів щодо блокування українсько-польського кордону.

Також відомо, що польські фермери планують заблокувати пункт пропуску на кордоні з ще однією країною.

«Ми хочемо привернути увагу до того, що відбувається, тому що вважаємо, що наші інтереси ігнорують… Запитання про блокаду на литовському кордоні виникло, коли ми почали думати, як збільшити тиск на польську владу», - сказав співорганізатор протесту на литовському кордоні Кароліс Печиньскінс.

Крім того, Україна розробила «план взаємопорозуміння» з п'яти кроків, який націлений на розблокування кордону з Польщею. Пропонується створити трьохсторонній штаб.

Читайте також: 

  • Порушники, які розсипали українське зерно на кордоні з Польщею, постали перед судом
  • Хто винен у зерновому колапсі на кордоні? Голова Мінсільгоспу Польщі зробив неочікуваний висновок
  • Блокада кордону: Україна надіслала Польщі пропозицію та чекає на термінову відповідь