Вибухнув флагман Чорноморського флоту

Вибухнувший флагман Чорноморського флоту
Вибухнувший флагман Чорноморського флоту

Український флагман Чорноморського флоту "Імператриця Марія" вибухнув на севастопольському рейді 20 жовтня 1916 року. У результаті вибуху загинули 225 моряків, 85 отримали поранення і опіки.

Це сталося під час Першої світової війни, коли була посиленійша можливість бойових дій. Вибух було почуто орієнтовно о 6:15 ранку і спровокував паніку серед мешканців міста і матросів. Кораблі були підготовлені до можливих бойових дій, але їх вразила велика діра на носі "Марії" і потужний дим. Пізніше стали слышны ще десятки вибухів і корабель загорівся.

Адмірал Олександр Колчак очолив операцію з порятунку. Всі кораблі, що були найближче до "Марії", було наказано відпливати, а матросам дали вказівку гасити полум'я. Однак військовий корабль нарешті завалився на правий борт і потонув. Багато людей загинуло через вибухи, пожежа і заблоковані кімнати.

Позаполудні більшовики витягнули "Імператрицю Марію" з моря. Відновлення корабля не було можливим, тому вирішили порізати його на метал.

Під час розслідування трагедії було висунуто кілька версій причин вибуху. Одна з них - технічна несправність, халатність або диверсія, що призвела до вибуху у пороховий льох. Комісія вирішила, що точних висновків неможливо зробити, але вище керівництво Російської імперії було переконано в диверсії.

В 1930-х роках у ГПУ СРСР потрапив британський розвідник Віктор Верман, який мешкав у Миколаєві. Він розповів про діяльність своєї диверсійної групи, яка діяла під час царського правління і працювала на Німеччину. Є підозри, що ця група брала участь у підриві "Марії", але точних доказів цьому немає.

12 жовтня 1917 року есмінець "Завидний" став першим серед кораблів Чорноморського флоту, який підняв український прапор і відмовився спускати його. Матроси вимагали надання Україні автономії та намагалися поширити "демократію" в Росії.

Процес українізації армії та флоту розпочався після приходу Центральної Ради до влади в Києві. Це пройшло без особливих складнощів, оскільки на кораблях ЧФ більше половини були українці, а в містах-портах функціонували великі українські матроські громади.

Читайте також