Відбулась зустріч Національної платформи доброчесності спорту та Федерації бадмінтону України

Зустріч представників ''Національної платформи доброчесності спорту'' з Федерацією бадмінтону України

У березні у Олімпійському домі відбулася зустріч членів ''Національної платформи доброчесності спорту'' з представниками Федерації бадмінтону України. Захід був присвячений розвитку чесного спорту та боротьбі з корупцією у спортивних змаганнях.

На зустрічі обговорювалися ризики та проблеми маніпуляцій у спортивних змаганнях на національному та міжнародному рівнях. Також розглядалися дії МОК та НОК України щодо запобігання цим явищам.

Представники Федерації бадмінтону України поділилися своїм досвідом впровадження кращих практик для забезпечення чистоти спорту. Члени ''Національної платформи доброчесності спорту'' розповіли про свою діяльність та способи повідомлення про маніпуляції.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю та проведення освітніх заходів для молодих бадмінтоністів.

Наталія Радчук, начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мінмолодьспорту та голова ''Національної платформи доброчесності спорту'', висловила вдячність учасникам зустрічі за плідну дискусію і підтримку реалізації ідей по очищенню українського спорту і підтримку спортивної етики.

Міжвідомча робоча група ''Національна платформа доброчесності спорту''

Міжвідомча робоча група ''Національна платформа доброчесності спорту'' є консультативно-дорадчим органом Мінмолодьспорту. У групі представлені НОК України, Національна поліція, НАЗК, КРАІЛ, УАФ та гемблінгові оператори.

Компанія Favbet стала партнером платформи в минулому році і надає їй підтримку. Компанія також бере участь у обміні інформацією про підозрілі матчі й результати.

У 2023 році компанією Favbet було організовано зустріч фахівців платформи з представниками федерацій з ігрових видів спорту. Презентація антикорупційних напрацювань була проведена також на спільній події з Федерацією хокею України.