Відкриття Ізраїлем другого фронту призведе до непередбачуваної ескалації - ЗМІ

Ізраїль відкриває другий фронт
Ізраїль відкриває другий фронт

Переважна більшість ізраїльтян висловлює бажання укласти угоду про припинення вогню, щоб звільнити заручників, які залишилися в Газі.

Багато людей також незадоволені урядом та вважають, що прем'єр-міністр продовжує війну з особистих мотивів. Внаслідок невдалої спроби досягти перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом та зростаючої загрози конфлікту з "Хезболлою" в Лівані, політичні проблеми можуть виникнути у Беньяміна Нетаньягу. Проте, Марк Чемпіон, оглядач Bloomberg Opinion, який слідкує за подіями в Європі, Росії та на Близькому Сході, вважає інакше.

Опитування, проведене ізраїльським агентством Lazar, показує, що популярність Нетаньягу зростає та опера випереджає рейтинг лідера опозиції Бенні Ганца. Також, за даними Ізраїльського інституту демократії, більшість людей підтримують розширення війни проти "Хезболли" в Лівані.

За словами оглядача, відкриття другого фронту Ізраїлем може призвести до непередбачуваної ескалації, в яку можуть втягнутися Іран, США та інші країни, і жодна сторона не виграє від такого розвитку подій. Проте в Ізраїлі існує значна частина населення, яка підтримує початок протистояння з Іраном і його підконтрольними групами.

Джерело: ZN.UA

Читайте також