Відставка МакКоннела: Україна втрачає свого найвідомішого прихильника-республіканця — ЗМІ

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч МакКоннел планує покинути свою посаду в листопаді

Україна втратить свого найбільш відомого прихильника в Республіканській партії, оскільки лідер республіканців у Сенаті США Мітч МакКоннел оголосив про свій відхід з посади в листопаді.

Останні два роки МакКоннел активно підтримував передачу зброї та грошей Україні, висловлюючи незадоволення тим, що допомога надходить до Києва надто повільно. Він також вказував на економічну користь, яку отримує США через відправку зброї в Україну.

МакКоннелл зазначив, що гроші, схвалені Конгресом, залишаються в США, і витрачаються на заміну американської зброї і створення робочих місць для американців.

У середу МакКоннелл наголосив, що світове лідерство США зараз є більш "важливим" ніж будь-коли раніше, і згадав про свої зусилля по узгодженню законопроєкту про допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю.

Незважаючи на те, що МакКоннелл залишиться в Сенаті, його вплив, ймовірно, зменшиться після листопада. Джеймс Венс, республіканський сенатор, вважає, що після відходу МакКоннелла підтримка фінансування України з боку Республіканської партії буде іншою.

"Принаймні станеться невелике зрушення, тому що незалежно від того, хто буде лідером, вони не будуть так сильно піклуватися про Україну, як Мітч МакКоннелл", - сказав Венс.

Джерело: Фокус