Україна очолила таблицю чемпіонату світу з хокею, розгромивши Естонію

Збірна України з хокею здобула першу перемогу на ЧС-2024 в дивізіоні ІВ

Збірна України з хокею стартувала з перемоги на чемпіонаті світу у дивізіоні ІВ. У першому турі українці розгромили Естонію з рахунком 8:0, повідомляє Федерація хокею України.

Проти Естонії це вже п'ята поспіль зустріч на чемпіонатах світу. Останні дві зустрічі між командами закінчувалися перемогами "синьо-жовтих", зокрема на ЧС-2023 українці обіграли естонців з рахунком 7:4.

Українці відкрили рахунок у першому періоді. На 12-й хвилині Олександр Пересунько здійснив кидок із середньої дистанції.

На початку другого періоду українці забили два голи відразу: спершу Станіслав Садовіков проштовхнув шайбу у ворота Естонії, а через 11 секунд Андрій Денискін з п'ятака закинув ще одну. Четвертий гол українці забили на 26-й хвилині матчу, відзначився Даніїл Трахт.

У третьому періоді Україна встановила остаточний рахунок у матчі проти Естонії. Гліб Кривошапкін вийшов у контратаку, яку завершив заброшенням шайби. Згодом відзначилися Ігор Мережко. Крапку у матчі поставили Денискін та Фелікс Морозов, які забили з інтервалом у хвилину.

Матч Україна - Естонія завершив програму першого ігрового дня на чемпіонаті світу з хокею. Перед цим перемоги здобули Китай та господарі майданчика Литва, які обіграли Нідерланди та Іспанію з однаковим рахунком 3:0.

Завдяки перемозі з різницею у вісім голів Україна очолила турнірну таблицю чемпіонату світу. Литва та Китай йдуть на другому і третьому місці відповідно.

Турнірна таблиця ЧС-2024: дивізіон ІВ

  1. Україна - 3 очки (1 матч), 8:0 (різниця голів)
  2. Литва - 3 (1), 3:0
  3. Китай - 3 (1), 3:0
  4. Нідерланди - 0 (1), 0:3
  5. Іспанія - 0 (1), 0:3
  6. Естонія - 0 (1), 0:8

Нагадаємо, юнацька збірна України з хокею (U18) посіла друге місце на чемпіонаті світу-2024.

Раніше юнацька збірна України з хокею здобула четверту перемогу на чемпіонаті світу-2024. У останньому турі "синьо-жовті" обіграли Австрію з рахунком 3:2.