Вийде, як у кав'ярні: як приготувати гарбузовий лате вдома

Осінній період - час, коли гарбузовий лате стає одним з найпопулярніших напоїв. Цей смачний напій можна попити в кав'ярнях або легко приготувати вдома.

Якщо ви не маєте часу готувати самостійно, можна придбати готовий гарбузовий сироп у спеціалізованих кавових магазинах. Але якщо ви хочете поганяти свій власний гарбузовий лате, є простий рецепт використання гарбузового пюре.

Для приготування двох порцій гарбузового лате потрібно 200 мл кави еспресо, 400 мл молока, 2 столові ложки гарбузового пюре, 1 чайна ложка цукру, 10 г ванільного цукру, 0,5 чайної ложки меленої кориці, 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха та 1/4 чайної ложки меленого імбиру.

Запашна гарбузова кава готується дуже просто. У сотейнику зігрійте 300 мл молока і додайте гарбузове пюре, ванільний цукор, мелену корицю, мелений імбир і натертий мускатний горіх. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і варіть ще 3-4 хвилини. Вимкніть вогонь і додайте цукор, розмішайте.

Для приготування молочної пінки нагрійте 100 мл молока до температури 55-60 °C. Збийте його блендером до отримання пухнастої молочної піни товщиною 1-2 сантиметри.

В чашку або келих налити 1/3 гарячої кави, потім додати гарбузово-молочну суміш і заповнити келих до верху молочною пінкою. За бажанням можна присипати напій меленою корицею.

Не забудьте спробувати також гарбузовий суп, який дуже просто приготувати. Достатньо видалити насіння з гарбуза і наповнити його курячим бульйоном. Потім запекти гарбуз у духовці. Такий суп буде ідеальним варіантом для восени, коли ми хочемо поласувати теплим і поживним стравою.