Війна до 2033 року: Буданов озвучив шокуючі розрахунки з мобілізації в Україні

Мобілізація в Україні до 2033 року
Мобілізація в Україні до 2033 року

Глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розкрив розрахунки Росії щодо мобілізаційного потенціалу України.

Цю інформацію повідомляє Forbes Ukraine, посилаючись на заяву Буданова під час виступу перед випускниками Київської школи економіки.

За словами глави ГРУ, російські оцінки показують, що якщо Україна мобілізує всіх громадян віком від 18 років, то це дозволить вести війну до 2033 року. У разі зниження вікового порогу до 16 років, термін може збільшитися до 2044 року.

Буданов наголосив, що ці розрахунки належать російській стороні, тоді як Україна цінує життя своїх громадян. Він визнав, що питання мобілізації в Україні залишається складним, наголосивши на певній невпевненості серед населення.

Кирило Буданов

"Можливо, у комунікації з суспільством ми припустилися помилок, які зараз виправляються. Але вважати, що у нас закінчився людський ресурс - неправильно", - заявив Буданов.

Начальник ГРУ також зазначив, що служба в українській армії - це не вирок, а честь та нові можливості.

"Так, це обов'язок, рутина, ризик, але водночас це і є справжня свобода - захист своєї держави, служба своєї нації", - наголосив він, додавши, що альтернативою цьому є "російське рабство".

Раніше було повідомлено, що Захід пропонує знизити призовний вік до 18 років. Федір Вениславський відповів на питання, чи готова Україна до такого кроку.

Читайте також