Війна пропонує кожному лише три вибори

У війні, в якій нападає на тебе потужніший противник з наміром знищення, особливість полягає в тому, що у тебе є всього три варіанти:

  1. Втікти
  2. Битися
  3. Померти

Тут немає можливості "домовитись" або "відкупитись", оскільки той, хто тобі загрожує, не зупиниться через те, що ти погоджуєшся втратити один руку

Тут немає можливості "стояти осторонь і дивитись, як інші воюють", оскільки коли тих, хто воює, вб'ють, війна дійде і до тебе. Ворог не звертатиметься до тебе, чоловік ти чи жінка, молодий чи старий, цивільний чи військова особа, здоровий чи із плоскостопієм. Єдине, що має значення в такий момент - твій досвід, зброя та товариші.

Так само тут немає можливості "мобілізувати лише молодих бездітних чоловіків працездатного віку з ідеальним здоров'ям". В армію має йти стільки людей, скільки потрібно для перемоги, навіть якщо серед них дівчата. Оскільки якщо ми будемо перемагати, альтернатива для цих дівчат буде не "залишатися вдома", а "переживати долю жінок на окупованих легіонерами територіях", яких раніше, перш ніж їх розстріляти, примусово проводжали через лаву цілим взводом.

Немає нічого страшнішого в армії, ніж місяць в Бучі.

Основна ілюзія, в якій живе мільйони наших громадян, - це ілюзія про те, що їх у будь-якому разі обійде стороною. Що хтось інший буде воювати на фронті, а вони збережуть своє звичне життя за їхніми спинами.

Але це не так.

Читайте також:

  • Чи є у Росії плани на війну?
  • Момент війни. Де ми зараз знаходимось
  • Наступного року – у новий наступ?