«Війна звільнила мене з пекла». Екснардепка розказала про психологічні тортури, які пережила її родина

Сім'я, що пережила психологічні тортури війни
Сім'я, що пережила психологічні тортури війни

Громадська активістка, журналістка, колишня депутатка та військова Тетяна Чорновол розповіла, що її діти виростали без батька та відчували образу за обріхування та паплюження їх матері. Вона зазначила, що її діти постійно відчували ненависть оточуючих людей при перебуванні з нею у громадських місцях.

За словами Тетяни Чорновол, один раз її діти відчули гордість за неї, коли побачили бетонну брилу, яка була розмальована і перетворена на пам'ятник Революції Гідності, з її прізвищем. Проте, наступного разу друзі її дітей взяли показати їм брилу, її вже перемалювали.

Також Тетяна Чорновол нагадала, що вона отримала орден за мужність, але вона вважає, що це було несправедливо і принизливо. Вона зазначила, що зараз вона переслідується за спалення офісу Партії Регіонів.

Громадська активістка заявила, що більше не буде представляти інтереси суспільства у Верховній Раді.

Тетяна Чорновол також пригадала образливий випадок, коли всі сміялись з неї, з психічним станом, вдовою та депутаткою. Її дочка запитала, чому всі над її мамою сміються, а батько не знав, що відповісти.

Тетяна Чорновол відома завдяки розслідуванням корупційних схем режиму Януковича та участі в Майдані. Вона також брала участь у обороні Маріуполя та стала організаторкою справи щодо конфіскації активів Януковича в державний бюджет.

25 грудня 2013 року Тетяну Чорновол побили на трасі, але вона вижила. Вона заявила, що напад на неї стався за наказом Януковича.

Чоловік Тетяни Чорновол загинув у бою поблизу Іловайська.

Наразі Тетяна Чорновол бере участь у війні у складі 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців та командує розрахунком протитанкового ракетного комплексу "Стугна-П" у складі 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Читайте також