Військовий облік підлітків та рейди по домівках ‒ Гайдай розповів про життя в окупації

На окупованій території Луганщини терміново ставлять на військовий облік підлітків 2006 року народження.

Там уже працюють комісії з початкової постановки громадян на військовий облік. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

До 31 березня їм необхідно розшукати і поставити на облік всіх громадян чоловічої статі 2006 року народження, що живуть у так званій ЛНР.

"Тобто тих, кого вже наступного року можна буде кинути на фронт замість кадрової російської армії. Також продовжують вручати повістки громадянам старшого віку, які не перебувають, але зобов'язані бути на військовому обліку. Посилено розшукові заходи осіб, які ухиляються від призову. На підставі запитів із окупаційних військкоматів таких чоловіків затримуватимуть і одразу доставлятимуть в пункти призову", ‒ зазначив Гайдай.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, також віднедавна із п'яти до одного року зменшено мінімальний період, на який укладається перший контракт на проходження військової служби в армії РФ.

"Це дозволить скоріше закрити проблемні місця ворога особами з інших країн", ‒ вважає Гайдай.

На тимчасово окупованої території Луганської області продовжується примусова роздача паспортів РФ. Загарбники навіть нещодавно ввели обмеження на вільне пересування між населеними пунктами для усіх цивільних, які не мають російського паспорта.

"Під дію обмежень, зокрема, потрапили Старобільськ, Рубіжне та Станиця Луганська. А от у Новопскові та Білокуракиному окупанти проводять чергові рейди. У Новопскові взагалі перекрили деякі вулиці. Ходять по домівках, перевіряють телефони, наявність чи відсутність паспорта РФ. Розпитують про "неблагонадійних родичів" тих, хто служать в ЗСУ, або евакуювалися в безпечні регіони України чи країни ЄС", ‒ додав Гайдай.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини російські загарбники їздять по домівках і пропонують місцевим жителям паспорти РФ. Для цього окупанти організували так звані "виїзні прийоми" документів від громадян, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На території так званих ДНР та ЛНР російські окупанти збираються відкрити шість всеросійських смітників.