Виплати не прийдуть: ПФУ відповів, що робити пенсіонерам, які не пройшли ідентифікацію

Пенсіонерам, які не пройшли ідентифікацію, не виплатять пенсію

У Пенсійному фонді України повідомили, що пенсіонерам із числа внутрішньо переміщених осіб, які до 31 березня 2024 року не пройшли ідентифікацію, не будуть виплачувати пенсію. Цю інформацію передається прес-службою Головного управління ПФУ у Донецькій області.

Зокрема, пенсіонери, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію в АТ "Ощадбанк", повинні були до 31 березня 2024 року пройти фізичну ідентифікацію. Це випливає із постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 "Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам".

Проте, не всі пенсіонери встигли зробити ідентифікацію, тому їм у квітні не виплатять пенсію. Вже раніше ПФУ повідомив, що тим, хто вчасно пройшов ідентифікацію, все прийде.

Зазначимо, що ПФУ раніше повідомив, що тим, хто це зробили вчасно, все прийде.

Тому, у разі якщо особа не пройшла ідентифікацію в установлений строк, їй потрібно буде пройти фізичну ідентифікацію будь-яким зручним способом. Пропоновані способи проходження ідентифікації включають особисте звернення до відділення АТ "Ощадбанк" або до сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що засвідчує особу (паспорт громадянина України), авторизацію в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою віддаленого КЕП Дія.Підпис (Дія ID), створення в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, відеоконференцзв'язок або звернення до зарубіжної дипломатичної установи (для пенсіонерів, що перебувають за кордоном).

Заяву на проведення ідентифікації можна подати через веб-портал або Контакт-центр ПФУ.

Перерахунок пенсій пенсіонерам, які працюють

Раніше було повідомлено, що пенсії пенсіонерам, які продовжують працювати, перерахували.