"Віримо, що Господь взяв його до себе", - на Тернопільщині прощаються із Олегом Барною

На Тернопільщині 22 квітня прощаються із загиблим на фронті колишнім народним депутатом Олегом Барною.

Він був старшим сержантом у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша й загинув 17 квітня, повідомляє 20 хвилин.

Поминальна служба спочатку відбулась в Університетській Церкві Святої Софії Премудрості Божої у Тернополі. Далі прощання продовжилось у Гарнізонному храмі Чорткова ‒ Соборі Петра і Павла.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Загинув у Світлий понеділок, коли весь народ святкує Воскресіння Христове. Це знак, що такою жертвою Господь дарує нам перемогу. У цей світлий тиждень, співаючи Христос Воскрес, ми не прощаємось з воїном Олегом і віримо, що Господь взяв його до себе", ‒ сказав священник після служби.

Дружина Олега Барни Ольга подякувала усім, хто вшанував пам'ять її чоловіка.

"Він завжди казав: навіть не сумнівайся, наша перемога буде за нами. І Україна буде такою, заради якої він воював і загинув", ‒ сказала дружина.

У рідному селі Олега Барни Білобожниця Чортківського району у суботу о 19:00 відбудеться парастас. А в неділю, 23 квітня, о 14:00 Героя поховають на місцевому кладовищі.

Про загибель на фронті Олега Барни повідомили 18 квітня. Того дня йому мало виповнитись 56 років.

Церемонія прощання з Олегом Барною розпочалась у Києві 21 квітня. Спочатку відбулась служба у Михайлівському Золотоверхому соборі. Потім процесія перемістилась на Майдан Незалежності.