Візит Зеленського до Аргентини – Reuters назвало мету президента

Президент України Володимир Зеленський планує залучити підтримку Глобального півдня під час свого візиту до Аргентини. Це стане першою поїздкою українського лідера до Латинської Америки протягом повномасштабної війни, повідомляє Reuters.

За даними видання, Зеленський має надію скликати світовий мирний саміт і сприяти здійсненню української формули миру, яка передбачає виведення російських військ та відновлення кордонів 1991 року.

Reuters додає, що Україна старається встановити співпрацю з урядами країн Африки, Азії та Латинської Америки. Проте підтримка Ізраїлю суперечить думкам кількох з цих країн.

Крім того, Зеленський може скористатися інавгурацією нового президента Аргентини Хав'єра Мілея, щоб зустрітися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Найімовірніше, український президент спробує вирішити суперечності щодо вступу України до ЄС перед самітом європейських лідерів, повідомляє Reuters.

На шляху до Аргентини, де Зеленський планує взяти участь у церемонії інавгурації новообраного президента Хав'єра Мілея, президент зустрівся з прем'єр-міністром Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою. Ця зустріч стала першою в історії двосторонніх відносин з цією країною.

Нагадаємо, що 8 грудня президент Володимир Зеленський підписав чотири важливі закони щодо європейської інтеграції.