Власники реквізованих Міністерством оборони квартир звернулися по захист до Зеленського – ЗМІ

Делегація від мешканців житлового комплексу, в якому Міноборони вилучило квартири, зранку в п'ятницю прийшла до офісу розвідників. Як пише "Наша версія", десять мешканців разом із журналістами "5 каналу" та ICTV хотіли запитати у ГУР, хто і навіщо привласнив житло десятків сімей.

"Працівниками ГУР, за погодженням із працівниками ДБР, було примусово відчужено майно, а також планується реквізувати майно, а саме квартири, що належать замовнику будівництва Мартинову Андрію Миколайовичу та ТОВ "Софія Клаб".

Серед власників квартир є сім'ї з дітьми, люди похилого віку, інваліди. Нас несправедливо залишають без житла, яке ми придбали за власні кошти. На даний час всі квартири переоформлені на ГУР", йдеться у листі з півсотнею підписів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Оскільки будинок ГУР МО є режимним об'єктом, та ще й в умовах воєнного стану, безпосередньо зустрітися з Кирилом Будановим людям не вдалося. Передати відкритого листа особисто керівнику української розвідки взявся журналіст Артем Шевченко, однак відповіді на нього до цього часу немає.

"Жодний представник ГУР не вийшов та не повідомив нам, громадянам України, про шляхи вирішення проблеми, що склалась. Тож нам лишається тільки напряму звертатися до ЗМІ та президента з проханням врятувати наші домівки від незаконних зазіхань чиновників Міністерства оборони України", кажуть стривожені мешканці.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №7198 про компенсацію за житло, зруйноване під час війни. Закон набирає чинності через два місяці з дня його опублікування.

Право на компенсацію отримають фізичні особи громадяни України, які є власниками, замовниками будівництва, інвесторами пошкоджених або знищених об'єктів нерухомого майна.