Водіям готують нові штрафи: за що можна "потрапити" на 34 тисячі

Зображення амбулаторії медичного закладу
Зображення амбулаторії медичного закладу

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає нові штрафи за фальсифікацію пробігу автомобілів.

Ця проблема стала частою практикою на українському ринку автомобілів і призводить до обману покупців. Тому держава вирішила вжити жорстких заходів проти цієї практики.

Якщо закон проходитиме, тоді штрафуватимут зловмисників, які фальсифікують пробіг авто перед продажем, на суму від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наприкінці 2024 року це складе 8 500-17 000 гривень.

Пробіг авто

Порушення цього закону вже вдруге протягом року тягне за собою ще більший штраф - від 1 000 до 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень.

"Законопроект сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від купівлі транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності" - йдеться в записці пояснення до документа.

Пояснювальна записка до закону вказує, що необхідність у новому штрафі випливає з поширеності фальсифікації пробігу автомобілів під час продажу. "Практика фальсифікації пробігу вживаних автомобілів при продажу є досить поширеною. ... Пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу", - зазначено в документі.

Нагадаємо, що обладнання, що повинно міститися у кожному автомобілі, є обов'язковим.

Читайте також