"Воюй або працюй": в Україні вводять нові заходи щодо наповнення бюджету

Нові заходи щодо бюджету
Нові заходи щодо бюджету

Уряд впроваджує нові заходи для наповнення бюджету

Уряд України вводить нові економічні заходи для збільшення доходів бюджету, включаючи принцип "Воюй або працюй". Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмігаль під час форуму "Україна 2024. Незалежність" у Києві 27 серпня.

За словами глави Кабінету Міністрів, за останні два з половиною роки Україна вдалося отримати близько 100 мільярдів доларів від своїх партнерів, що дозволило своєчасно виконувати соціальні зобов'язання. Однак, наразі є "критична потреба зібрати додаткові кошти до бюджету".

Серед запропонованих заходів - збільшення внутрішніх запозичень, підвищення податків на доходи банків, розширення бази для військового збору та підвищення його ставок у окремих випадках.

Особливу увагу прем'єр приділив новому принципу "Воюй або працюй". За його словами, цей принцип передбачає введення заходів, що виведуть ринок праці з тіні.

"Також запроваджуємо принцип "Воюй або працюй", який передбачає введення низки заходів, які виведуть ринок праці з тіні. Це важливий момент для збільшення кількості робочих місць та підвищення середніх зарплат у галузях та наповнення бюджету", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше нардеп розповів про нові податкові сюрпризи для українців вже у вересні.

Читайте також