Вступ України в ЄС: президент Сербії прогнозує "великий поворот"

Через війну Україна може стати членом Європейського союзу за прискореною процедурою.

Поворотний момент на цьому шляху очікується у черні 2023 року. Про це в інтерв'ю Pink TV розповів президент Сербії Александар Вучич.

За його словами, Україні буде "нелегко, точніше майже неможливо" перемогти Росію у військовому сенсі. Тому, на його думку, Україна збирається набрати "великий імпульс" щодо членства в ЄС.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також заявив, що очікує на "великий поворот України на європейський шлях" у червні. Сподівається, що буде ухвалене рішення про початок переговорів про вступ, оскільки скоро починається конкурс на генсека НАТО.

Вучич переконаний, що США створюють в Європі новий блок, до якого ввійдуть Польща, Україна та держави Балтії ‒ "країни, які більші за Німеччину і Францію".

"Очевидно, що вони стануть найпотужнішими в Європі та під прямим керівництвом США", ‒ заявив Вучич.

Президент Сербії Александар Вучич допускає запровадження санкцій проти Росії на тлі воєнної агресії проти України. Лідер країни "не клянеться", що таких обмежувальних заходів не буде в майбутньому.

Попри те, що Кремль багато років хотів інтегрувати Сербію у свою сферу впливу, зробити це Москві не вдалося. Тепер Росія стурбована втратою важелів впливу в Сербії, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).