Washington Post пояснив, яку зброю США зможуть передавати Україні попри брак коштів

Згідно з інформацією, Сполучені Штати Америки продовжать надсилати Україні зброю більшої дальності та артилерійські боєприпаси на протязі деякого часу. Дія такої військової підтримки має на меті допомогти українським силам у протистоянні Росії.

Відповідальні особи з Пентагону повідомили, що через обмежені фінансові ресурси зараз вони надають Україні допомогу в обмеженому обсязі. Однак Київ все ще розраховує на підтримку від США як фінансову, так і військову, через свій державний бюджет та постачання зброї.

Попри труднощі, посадовці, які перебувають у Києві разом із головою Пентагону Ллойдом Остіном, обговорюють можливості надання військової допомоги Україні. Лише на етапі більш детального дослідження стануть відомі плани щодо відправки зброї більшої дальності та артилерійських боєприпасів до нашої країни на протязі невизначеного часу.

Також наразі представники Пентагону, перебуваючи у Києві, сподіваються отримати від українських лідерів більше інформації про їх стратегію ведення війни з Росією перед настанням зими.

Важливо зазначити, що Конгрес США планує затвердити додатковий пакет допомоги для України та Ізраїлю до кінця року.

Ллойд Остін, міністр оборони США, який наразі перебуває у Києві з робочим візитом, провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, наявність якої підтвердила підтримку країни важливими питаннями, пов'язаними зі забезпеченням безпеки України.

Слід зазначити, що триває 635-та доба широкомасштабної війни РФ проти України, протягом якої відбулися 54 бойові зіткнення. Незаконні збройні сили Росії здійснили три авіаційні удари та 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти військових позицій та мирних населених пунктів.