Заборона на виїзд чоловіків з подвійним громадянством: прикордонники прояснили ситуацію

Заборона на виїзд чоловіків з подвійним громадянством: прикордонники прояснили ситуацію

Заява посольства США про заборону виїзду людей з подвійним громадянством спричинила обговорення. Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко підтвердив, що українці, які мають паспорт іншої країни, в першу чергу розглядаються як громадяни України зі всіма її правами та обов'язками. Він наголосив, що подвійне громадянство в Україні заборонено.

Демченко підкреслив, що ці норми діяли й раніше, а прикордонники завжди притягували людей, які намагалися видати себе за іноземців. Важливо розрізняти українців, які постійно проживають за кордоном і мають відповідні документи, та тих, хто має подвійне громадянство.

Демченко також зазначив, що раніше українським чоловікам віком від 18 до 60 років було дозволено виїжджати за кордон, але зі змінами в законодавстві ця можливість була обмежена.

Американське посольство повідомило, що з 1 червня чоловіки від 18 до 60 років з подвійним українсько-американським громадянством більше не зможуть виїхати з України. Це рішення було прийнято у зв'язку з посиленням мобілізаційного законодавства.

Читайте також: