Загарбники готують маніпуляції на "перших виборах": як Луганщина живе в окупації

Ще з березня минулого року окупанти на захопленій території Старобільського району Луганщини погрозами змушували сільгоспвиробників оформити фермерські господарства у відповідних органах так званої ЛНР.

Втім, дехто з місцевих фермерів досі тримається. Про це вранці 30 березня повідомили у Луганській ОВА.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окупанти тим часом готують маніпуляції на так званих "перших виборах". Зокрема, на розгляд Держдуми РФ винесено законопроект, згідно з яким при проведенні "перших виборів" у так званій ЛНР за рішенням "виборчої комісії суб'єкта РФ" можуть утворюватися виборчі дільниці за межами території "суб'єкта РФ", де такі виборці мають активне виборче право.

"Це дозволить жителям окупованих територій голосувати за кордоном, що відкриває значні можливості для маніпуляцій результатами", ‒ йдеться у повідомленні.

Загарбники також поспішають із примусовою паспортизацією.

"Відкривають мобільні пункти прийому документів на отримання паспорта РФ на підприємствах та установах. Днями такий пункт працював у Луганському геріатричному пансіонаті, де збирали документи у 315 мешканців закладу, середній вік яких 85 років", ‒ повідомляють в ОВА.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини загарбники продовжують використовувати медичні заклади для своїх цілей. Зокрема, місцеву лікарню Біловодська облаштували під військовий госпіталь на 200 місць.

На Луганщині загарбникам уже не вистачає місць у лікарнях для лікування поранених. Так, у Старобільську окупанти переобладнали хірургічне відділення багатопрофільної лікарні у військовий госпіталь для надання так званої спеціалізованої медичної допомоги пораненим.