Закон про мобілізацію набув чинності, у Киргизстані спалахнули протести: головне за ніч

Закон про мобілізацію набув чинності, у Киргизстані спалахнули протести: головне за ніч

Сьогодні, 18 травня, набув чинності закон щодо посилення мобілізації в Україні. Зокрема, відсьогодні співробітники ТЦК можуть перевіряти документи, змінилася процедура вручення повісток, з'явилася нова форма військового квитка. Крім того, вчора пізно ввечері в Киргизстані спалахнули масові протести проти іноземців.

Закон про мобілізацію набув чинності

Сьогодні набрав чинності новий закон щодо посилення мобілізації в Україні. Тепер особи, які раніше були визнані обмежено придатними, мають повторно пройти ВЛК, а всім військовозобов'язаним потрібно протягом 60 днів оновити персональні дані в ТЦК.

Кабінет Міністрів затвердив новий порядок вручення повісток. Тепер, якщо військовозобов'язаний не перебуває за адресою, зазначеною у ТЦК, і фізично не отримав повістку, вона все одно буде вважатися врученою.

Крім того, уряд затвердив нову форму військового квитка. Також змінений порядок оформлення та видачі військово-облікового документа.

Також відомо, що українські чоловіки, які нині перебувають за кордоном, зможуть оновити свої дані в ТЦК онлайн.

Про всі зміни читайте в матеріалі "Главкома" "Мобілізація по-новому. Які зміни чекають на військовозобов'язаних з сьогоднішнього дня".

У Киргизстані спалахнули масові протести

Учора ввечері, 17 травн, спалахнули масові заворушення у столиці Киргизстану Бішкеку. Приблизно тисяча людей зібралася біля гуртожитку, де мешкають іноземні студенти. Усі правоохоронці міста були підняті по тривозі.

Причиною протесту стало те, що 14 травня у дворі біля одного з хостелів місцеві мешканці побилися з іноземними студентами. Імовірно, єгиптяни та пакистанці побили кількох киргизів.

Розпочав роботу застосунок "Резерв+"

У ніч на суботу 18 травня Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

У "Резерв+" кожен військовозобов'язаний зможе оперативно оновити дані та отримати доступ до інформації у реєстрі "Оберіг".

ЗСУ посилюють оборону на Харківщині

За повідомленням Генштабу, станом на 23:00 17 травня, на Харківському напрямку за добу відбулося дві спроби ворога прорвати оборону наших військ на напрямках Глибоке-Липці, Бугруватка-Стариця. Ситуація контролюється Силами оборони. Наші захисники в окремих районах ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення, а також проводять заходи з прочісування місцевості. У районі міста Вовчанськ українські підрозділи посилюють оборону з метою покращення тактичного положення.

Білий дім відреагував на обійми Сі і Путіна

Сполучені Штати Америки уважно стежать за тим, як розвиваються відносини між Росією й Китаєм. Про це заявив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Я залишу можливість цим двом чоловікам говорити про те, чому вони вважають нормальним обіймати один одного. Але я просто скажу, що ми серйозно ставимося до викликів з боку обох цих країн, які вони представляють, і ми серйозно ставимося до відносин, що розвиваються між ними" - наголосив Кірбі.

За його словами, Путін і Сі хоч і демонструють прагнення розвивати свої відносини, але при цьому не можуть похизуватися довгою історією цих відносин та високим рівнем довіри.

Читайте також:

  • Умєров відповів, чи була Україна готова до наступу окупантів на Харківщині
  • Російські добровольці показали, як нищать окупантів на околиці Вовчанська
  • Пентагон оцінив наслідки атак на нафтопереробні заводи РФ
  • "Я нокаутую це маленьке цуценя". Ф'юрі штовхнув Усика на дуелі поглядів (відео)
  • Замах на Фіцо: пропагандисти вигадали легенду про причетність української біженки

Читайте також: