Закопувати гроші в асфальт наступного року не будуть

У проєкті державного бюджету на 2024 рік коштів на будівництво нових доріг не передбачено.

Дороги будуватимуть тільки за окремими рішеннями Кабінету міністрів за гроші з резервного фонду. Про це сказала голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, повідомили LIGA.net.

Усі урізані статті за програмами витрат Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолює Олександр Кубраков, та Агентства відновлення, яке очолює Мустафа Найєм, спрямують на потреби оборони, сказала.

"Мінінфраструктури й далі буде займатись проєктами відбудови, але гроші на це буде шукати у міжнародних партнерів", розповіла Підласа.

А Фонд ліквідації наслідків збройної агресії буде наповнюватись від конфіскованого у росіян на території України майна, якщо Фонд державного майна зможе успішно його продати, повідомила.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окремо на укриття для шкіл і дитячих садочків передбачено 3,3 млрд грн.

15 вересня Кабінет міністрів затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік. Ключовий акцент зроблено на питаннях оборони та безпеки, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Сьогодні проєкт бюджету представили у Верховній Раді. Також парламент ухвалив у першому читанні зміни до цьогорічного бюіджету щодо виділення додаткових 328,5 млрд грн видатків.