Залужний, Буданов, західні генерали. Головком розповів про стратегічну зустріч

Відбулась зустріч вищого військового командування України з представниками Сполучених Штатів Америки і Великої Британії.

Генерали обговорювали співпрацю, ситуацію на фронті та потреби Збройних сил України. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У зустрічі взяли участь головком, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, заступник головкома Михайло Забродський, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

З українськими генералами зустрілися верховний головнокомандувач Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі та командувач Збройних сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, начальник Штабу оборони Великої Британії адмірал Ентоні Радакін та представники делегацій.

"Співпраця у військовій сфері ключова тема, яку обговорювали. Розповів про обстановку на фронті, перебіг наших наступальних та оборонних операцій. Ознайомив із планами Збройних сил на найближчий час та у більш віддаленій перспективі. Обговорили можливі дії противника", сказав Залужний.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також обговорили потреби військових підрозділів: боєприпаси, озброєння, засоби протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьбм, пристрої для дистанційного розмінування.

"Ще одне вкрай важливе питання це дрони. Протидія ворожим безпілотникам та нарощування власних спроможностей. Домовилися з партнерами зосередити роботу в цьому напрямі", сказав головнокомандувач.

Також обговорили можливості посилення захисту об'єктів критичної інфраструктури від ворожих повітряних атак.

"Висловив вдячність американським та британським партнерам за підтримку та допомогу, яку вони надають у боротьбі з російським агресором. Разом переможемо", сказав Залужний.

Цього тижня США оголосили новий пакет військової допомоги, який передбачає, зокрема, боєприпаси для протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. США і союзники допомагатимуть Україні стільки, скільки буде потрібно, заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

У січні Велика Британія оголосила про рекордну військову допомогу Україні. Передачу ескадрильї танків Challenger 2. У травні Лондон підтвердив про допомогу далекобійними ракетами Storm Shadow.