Заворушення у Бразилії ‒ Болсонару розкритикував своїх прихильників

Заворушення, що відбулися в столиці Бразилії ‒ це вже не мирні демонстрації.

Вони не є частиною демократії і мають припинитись. Про це у Twitter написав екс-президент Бразилії Жаїр Болсонару, на підтримку якого й вийшли протестувальники.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Мирні демонстрації у законній формі є частиною демократії. Проте грабежі та захоплення державних будівель, які відбувалися сьогодні, а також ті, що практикувалися лівими 2013 та 2017 року, не підпадають під дію цього правила", ‒ наголосив Болсонару.

Він також запевнив, що впродовж свого президентського терміну завжди "поважав і захищав закони, демократію, прозорість і нашу священну свободу".

"Крім того, я відкидаю бездоказові звинувачення, висунуті мені нинішнім главою виконавчої влади Бразилії", ‒ заявив Болсонару.

У жовтні в Бразилії обрали нового президента. Ним став Луїс Інасіу Лула да Сілва. Прихильники експрезидента Болсонару, який покинув країну за 48 год. до кінця мандата, відмовилися визнавати результати виборів.

8 січня прихильники Болсонару, який зараз перебуває в США, влаштували масові заворушення в столиці країни, місті Бразиліа. Вони почали захоплювати будівлі урядових установ і влаштовувати сутички з поліцією.