Здатні спалювати жир і контролювати вагу: п'ять спецій, які варто додати до щоденного раціону

Скинути надлишкові кілограми завжди складно. Індійська кухня пропонує безліч корисних інгредієнтів, дехто з яких може сприяти спалюванню жиру. Дієтолог Твінсі Енн Суніл розповіла про п'ять спецій, які варто включити в свій раціон для контролю ваги. Варто вживати їх помірно і в разі неприємних реакцій звернутися до лікаря через можливі алергії.

Куркума

Куркума - це природна зігріваюча спеція, яка може підвищувати температуру тіла і прискорювати метаболізм. Вона також допомагає контролювати рівень цукру в крові і уникнути резистентності до інсуліну, що запобігає надмірному накопиченню жиру. Крім того, можна пити чай з куркумою або молоко з куркумою перед сном.

Кориця

Кориця містить протизапальні і антиоксидантні сполуки. Однією з її основних переваг є здатність допомагати втратити вагу. Кориця натурально пригнічує апетит і прискорює метаболізм.

Часник

Часник допомагає підтримувати форму і спалювати калорії. Крім того, він знижує почуття голоду і забезпечує довготривалу ситість, що запобігає переїданню.

Чорний перець

Також варто згадати про чорний перець. Вміщена в ньому речовина піперин прискорює метаболізм і зменшує збереження жиру в організмі.

Імбир

Імбир має термогенні властивості, які допомагають збільшити втрату ваги. Також він допомагає збалансувати рівень цукру в крові після вживання вуглеводів або їжі, багатої на цукор. Імбир знижує почуття голоду і пригнічує імпульсивну тягу до їжі. Його можна додавати до супів, салатів, каррі і чаю.

Ці індійські спеції можуть покращити травлення, прискорити метаболізм, зменшити запалення і покращити загальний стан здоров'я. Однак варто пам'ятати, що деякі люди можуть бути алергічними до певних спецій, тому їм слід уникати їх. Також ті, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, можуть зменшити споживання спецій, оскільки вони можуть погіршити ці стани.

Дієтологи визначили, що спеції можуть позитивно впливати на процес схуднення. Звичні приправи роблять страви смачними і прискорюють метаболізм.

Кардамон відмінно долає депресивний стан. Якщо проблеми з вагою виникли через "їжу проти стресу", слід додавати цю приправу до страв. Кардамон також сприяє спалюванню жиру.