Зеленський: Наш План має привести до дієвого другого Саміту миру, щоб війна завершилась

Зеленський на Плані для миру
Зеленський на Плані для миру

Зустріч Володимира Зеленського з європейськими лідерами та український План перемоги

Президент України Володимир Зеленський заявив про проведення важливих зустрічей з європейськими лідерами, під час яких він представив партнерам український План перемоги. Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні 11 жовтня.

У рамках поїздки до Берліна, президент України зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром. Також відбулися зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні.

"І в Німеччині, і вчора за один день одразу в трьох країнах – Британія, Франція, Італія – я представив лідерам Європи наш План перемоги. Прем'єр-міністру Стармеру, Президенту Макрону, главі уряду Італії Мелоні, і сьогодні – у розмові з Олафом. Усі деталі нашої стратегії наближення миру – геополітичні, військові, економічні", - зазначив Президент України.

Зеленський також наголосив на важливості підтримки з боку європейських партнерів і висловив впевненість у необхідності об'єднання зусиль для забезпечення миру і змушення Росії до миру. Він закликав посилити позиції та підтримку України.

Президент повідомив про отримання нового оборонного пакету від Німеччини, який включає системи протиповітряної оборони, зокрема IRIS-T. Він висловив подяку Німеччині за їх лідерство у підтримці України у цій сфері.

Крім того, Володимир Зеленський провів зустріч з Папою Римським Франциском в Ватикані, де обговорили питання звільнення українських полонених та повернення депортованих дітей. Президент запросив Ватикан взяти участь у зустрічі в Канаді щодо гуманітарних питань, яка відбудеться в найближчому майбутньому.

Читайте також