Зеленський пояснив, чи можливе часткове членство України в НАТО

Зараз Україна не отримала запрошення вступити до НАТО, хоча це є найсильнішою опцією для нашої країни. Таку інформацію надав президент Володимир Зеленський під час пресконференції.

Одному з присутніх журналістів було задано питання про гарантії безпеки для України і коли вони набудуть чинності.

Зеленський пояснив, що багато залежить від України самої, зокрема від військового компоненту. Президент зазначив, що ще не було передано детального бачення партнерам, і саме від цього залежить багато речей.

Про вступ до НАТО Зеленський висловився як про "найпотужніший варіант". Однак, він наголосив, що нас поки не запрошують в альянс, і сигнали про часткову участь є маячні. Це для нього "щось, десь" неконкретне, без ясних деталей і пропозицій.

Президент також зауважив, що Росія продовжує окреслювати свої цілі та не хоче миру, тому війна з Альянсом може початися, якщо частина України вступить до НАТО. Зеленський підкреслив, що Україна не визнає окуповані території російськими і не погодиться на такий сценарій, де частина країни буде в унії, а частина в Росії.

Сьогодні президент Володимир Зеленський проводить велику пресконференцію, на якій розповідає про другий рік вторгнення РФ в Україну і плани мобілізації. Він також заявив, що Україну не підведуть міжнародні партнери, як свідчать плани допомоги на наступний рік. Зеленський також висловив думку, що обрання Трампа вплине на хід війни в Україні.