Зеленський прибув до Канади з неанонсованим візитом

Президент України Володимир Зеленський 21 вересня прибув із неанонсованим візитом до Канади.

Прем'єр Канади Джастін Трюдо підтвердив візит українського лідера з 21 по 22 вересня, йдеться на сайті канадського уряду.

"Двоє лідерів продовжать тісно співпрацювати над зміцненням зв'язків між державами й допомогою українському народу в подальшій обороні від жорстокого й невиправданого російського вторгнення. Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться", йдеться у повідомленні.

Лідери обговорять військову, економічну та гуманітарну підтримку України з боку Канади. Також Зеленський і Трюдо підпишуть угоду про продовження зміцнення економічних зв'язків між країнами.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У рамках візиту Зеленський зустрінеться із членами уряду Канади, а також виступить у парламенті країни в Оттаві. Згодом у Торонто він зустрінуться із канадськими бізнес-лідерами з метою зміцнення інвестицій приватного сектору у майбутнє України.

"Канада разом із союзниками й партнерами й надалі стоятиме пліч-о-пліч із народом України. У тісній співпраці ми посилюватимемо економічний тиск на режим російського диктатора Володимира Путіна, поки той не почне поважати територіальну цілісність й суверенітет України. Зокрема в стратегічно важливих для Росії секторах, таких як нафта і газ", наголосили в офісі прем'єр-міністра Канади.

До Канади Володимир Зеленський прилетів із Вашингтона, де зустрічався із керівництвом США. Він прибув туди 18 вересня та зустрівся з президентом США Джозефом Байденом.