Зеленський розповів, як Україна планує посилити захист неба

Президент України Володимир Зеленський після 718-го дня війни звернувся до народу, де він обговорив плани щодо покращення роботи мобільних вогневих груп, які захищають країну від атак "шахедів", а також подякував рятувальникам.

Зеленський розповів, що почав день з призначень і доповідей щодо ситуації на фронті. Він також наголосив на важливості допомоги МВС, ДСНС та регіональних органів влади у протидії російським атакам та ліквідації їх наслідків. Зеленський висловив подяку захисникам України, які відбивають російські атаки дронами та ракетами кожної ночі. За останню добу було знищено 40 "шахедів", завдяки роботі мобільних вогневих груп, які діють у різних регіонах України. Зеленський заявив, що покладає особливу увагу на підвищення ефективності цих груп та розширення областей, які забезпечені захисними системами РЕБ.

Президент висловив подяку команді ДСНС України за їхню працю при ліквідації наслідків обстрілів та пожеж. Він підкреслив, що у кожній громаді завжди є допомога від рятувальників після російських атак. Зеленський зазначив, що така функціональність держави та героїзм народу вистоюють Україну. Він особливо відзначив працівників ДСНС України у Харківській, Миколаївській та Київській областях.

У заключенні Зеленський подякував усім, хто працює на зміцнення України та хто підтримує країну. Він закінчив своє звернення словами "Слава Україні!".

Нагадаємо, Франція надасть Україні допомогу зброєю, про що повідомив сам Зеленський.