Зеленський спрогнозував дії Путіна у разі падіння Бахмута

Президент Володимир Зеленський спрогнозував дії президента РФ Володимира Путіна після можливого падіння Бахмута на Донеччині.

Імовірну окупацію міста російський диктатор продасть як перемогу. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю Associated Press.

На його думку, Путіна продасть падіння Бахмута як перемогу західним країнам, Китаю, Ірану та населенню Росії.

"Якщо він відчує кров відчує, що ми слабкі, він тиснутиме, тиснутиме, тиснутиме. Ми не можемо втрачати щаблі, тому що війна це пиріг шматочки перемог. Маленькі перемоги, маленькі кроки", сказав Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він зазначив, що Україна зіткнеться з тиском у разі можливої поразки у Бахмуті.

"Це буде як з боку міжнародної спільноти, так і всередині країни. Наше суспільство відчуватиме втому і підштовхуватиме мене до компромісу з ними", наголосив голова держави.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

13 березня видання The Washington Post оприлюднило статтю. У ній стверджувалося, що якість української армії погіршилася внаслідок втрат на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців, що змусило деяких українських чиновників поставити під сумнів готовність Києва до довгоочікуваного весняного наступу.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що все описане в статті не відповідає дійсності.