Зеленський у Львові зустрівся з президенткою Європейського парламенту

Президент України Володимир Зеленський 4 березня у Львові зустрівся з Президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Він, зокрема, подякував за лідерство в підтримці України та важливі рішення, ухвалені Європарламентом. Про це йдеться у дописі президента у Telegram.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Зокрема, 1 березня минулого року, на другий день після подання нашої заявки на членство в ЄС, Європейський парламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС", ‒ наголосив Зеленський.

Він також додав, що Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС уже цього року.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступила за передачу Україні авіації та далекобійних ракет. Про це вона заявила у Європарламенті 9 лютого, коли там перебував президент Володимир Зеленський.

У грудні Мецола заявила, що війну Росії проти України потрібно терміново закінчити. Україна має її виграти. А для цього повинна отримати більше зброї від західних партнерів.