Зеленський відвідає Вашингтон та виступить у Конгресі США ‒ ЗМІ

Наступного тижня президент України Володимир Зеленський побуває у Вашингтоні.

За попередніми даними, візит Зеленського на Капітолійський пагорб запланований на четвер. Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, візит Зеленського був узгоджений з адміністрацією президента США Джо Байдена для того, щоб змусити Конгрес надати Україні $24 млрд додаткової допомоги.

Український президент вирушить до Вашингтона після зустрічі світових лідерів на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомили двоє джерел, знайомих із ситуацією.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У той час як лідери Республіканської партії, демократів і Білого дому наполягають на тому, щоб більшість Конгресу продовжувала підтримувати допомогу Україні, зростає напруга всередині Республіканської партії і серед невеликої кількості демократів щодо того, яку допомогу Сполучені Штати мають надати Україні", ‒ йдеться у повідомленні.

Важливу роль у внутрішньопартійних протистояннях щодо України також відіграє праймеріз президентських виборів від Республіканської партії. Зокрема, колишній президент Дональд Трамп та інші кандидати сумніваються в необхідності продовження допомоги Україні.

Це буде другий візит Зеленського до Вашингтона з початку війни в Україні після поїздки наприкінці минулого року.

У грудні минулого року український президент відвідав Білий дім, де президент Байден підтвердив непохитну відданість США підтримці України під час війни. Він також виступив із промовою в Конгресі, закликавши продовжувати підтримку проти російської агресії.

У травні Байден і Зеленський провели особисту двосторонню зустріч у Японії під час саміту "Великої сімки" в рамках візиту українського лідера.

У лютому президент США Джозеф Байден приїжджав в Україну, зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

А в грудні минулого року президент України виступив у Конгресі США. Представники Демократичної та Республіканської партій назвали промову Зеленського перед Конгресом Сполучених Штатів Америки надихаючою та своєчасною.